OM TINIMESS DESIGN


 

Det er jeg, Tine R. Ivarsen, som driver dette foretaket. Så lenge jeg kan huske har jeg vært kreativ og hatt en enorm skaperglede. Jeg er allsidig innenfor design, kunst og håndarbeid – og jeg har vært innom det meste av kreative sysler. Jeg begynte tidlig med tegning og maling, dette gav meg masse glede. Da jeg var 12–13 år begynte jeg med smykkedesign. Videre utviklet jeg stor interesse for treskjæring – jeg oppdaget at jeg hadde en enorm tålmodighet og presisjon i mitt arbeid.

Da jeg skulle velge studieretning etter å ha fullført grunnskolen, hersket det lite tvil om hvorvidt jeg skulle velge et kreativt studie. Valget falt på Medier og kommunikasjon ved Møglestu videregående skole i Lillesand. Det var her jeg virkelig fikk øynene opp for fotografering, typografi og design. Etter videregående hadde jeg to friår hvor jeg jobbet på kjøkken på Folkehøgskolen Sørlandet. Det tok ikke lang tid før jeg oppdaget at kreativiteten min i høyeste grad også kunne benyttes i matlaging.

 Jeg tok min bachelorgrad innen mediedesign ved Høgskolen i Gjøvik. Dette var et variert og lærerikt studie, hvor jeg fikk mye ny kunnskap.

 Det var først når jeg tok min mastergrad i England at jeg følte jeg «fant» meg selv som designer. Takket være enormt dyktige veiledere klarte jeg virkelig å etablere min egen stil og ble langt mer selvsikker som designer. Som resultat av dette er jeg så heldig at jeg kan smykke meg med yrkestittelen Graphic designer, Master of Art, etter endt mastergrad i grafisk design ved Universitetet i Lincoln, UK. 

 Er det noe jeg har lært etter mange år i kreativ bransje, så er det at av og til må man bare hoppe i ting – så får det bare briste eller bære. Etter mange runder med meg selv, bestemte jeg meg for å starte mitt eget foretak. Jeg gikk løs på prosjektet med skrekkblandet fryd, og gikk meg fort vill i en jungel av ukjente begreper og problemstillinger. Jeg har aldri jobbet så mye som jeg har gjort dette halvåret, og jeg har heller aldri lært så mye som jeg har lært dette halvåret. Learning by doing har vært en helt avgjørende og essensiell faktor på denne reisen. Jeg har lært utrolig mye, men noe av det viktigste jeg har lært er at jeg må stole på magefølelsen. Er magefølelsen god, så er det gjerne en grunn til det. Jeg syns det har vært oppriktig skummelt å hoppe i dette her – men den som intet våger, intet vinner! Det å kunne skape noe fra bunnen av er noe jeg brenner veldig for – og det å bygge opp et foretak – har til nå vært en fantastisk reise! Om det blir en suksess, det gjenstår å se! Men magefølelsen er god, så da får det briste eller bære!